29. DEC 2016

Rozmarínovo-hlivová nátierka

Rozmarín upokojuje a podporuje krvný obeh.

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 600 g hlivy
  • 4 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g lieskových orechov
  • 50 ml vody alebo suchého bieleho vína
  • vetvička rozmarínu
  • 4 – 5 PL olivového oleja
  • 1 PL balzamikového octu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup: 

Na oleji dozlatista osmažíme na kocky nakrájanú šalotku a celé očistené strúčiky cesnaku. Pridáme na kúsky nakrájanú hlivu, obratú vetvičku rozmarínu (čiže iba „lístky”), 50 ml bieleho suchého vína alebo vody, približne 1 zarovnanú ČL soli, čierne korenie a dusíme pod pokrievkou 6 minút. Po tomto čase necháme hlivu ešte 2 minútky smažiť na panvici už bez pokrievky.

Lieskové orechy opečieme na panvici približne minútku a pol, kým sa neuvoľní ich krásna aróma.

Vychladnutú hlivu dáme spolu s opečenými lieskovcami do mixéra, pridáme 4 až 5 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu a vymixujeme dohladka.

Najlepšie chutí, keď trošku „postojí” v chladničke.

Servírujeme na dobrom kváskovom chlebíku.

Tip pre nevegánov: s rozdrobeným feta syrom chutí božsky.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Vegetariánsky tataráčikVegetariánsky tataráčik

Tataráčik nielen pre vegetariánov.

 

 

Chlebové pivné žemličkyChlebové pivné žemličky

Veľmi rada používam do chlebíka aj pivo. Čím tmavšie a silnejšie použijete, tým bude cesto hutnejšie.

 

Celozrnný chlieb s grahamovou múkouCelozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rozmarínovo-hlivová nátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1001
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.