16. JAN 2017

Muffiny z batatov so špenátom a kozím syrom

Bataty kúpite v obchode počas celého roka. 

Potrebujeme:

  • 380 g uvarených batatov bez šupky
  • 125 g cícerovej múky
  • 125 g pohánkovej múky
  • 125 g roztopeného masla
  • 130 g kozieho syra mladého alebo polovyzretého
  • 3 dcl acidofilného mlieka
  • 4 ks vajcia
  • 100 g mladého listového špenátu
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • mletá rasca, korenie z mlynčeka
  • soľ
  • prášok do pečiva (1 a pol balíka)
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Postup:

Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie  musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené bataty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame do hladkej hmoty. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené  listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25 až 30 minút. Muffiny vyberieme ihneď  po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubamiCelozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkouZeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

 

Domáce zemiakovo batátové gnocchiDomáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Muffiny z batatov so špenátom a kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1325
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.