Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Kvasená reďkovka

Každá kvasená potravina (aj kefír) je už čiastočne rozložená baktériami, a preto je pre vaše telo ľahšie stráviteľná. 

Kvasená reďkovka
10. JUN 2016

Suroviny

  • 2-3 čerstvé reďkovky
  • štipka soli
  • umeocot

Postup

Reďkovku si pokrájame na tenké plátky, posolíme a trochu pokvapkáme umeoctom. Dáme do fľašky, ktorú uzavrieme. Ak to spravíme ráno, tak už na obed si môžeme na nej pochutnávať. Ak ju nestihneme skonzumovať v ten istý deň, tak to môžeme nechať kvasiť ešte zopár dní. Čím dlhšie necháme, tým kyslejšia bude.
Ostatné druhy zeleniny treba zaliať troškou vody a niečím zaťažiť, ako napr. kyslú kapustu. Toto je ukážka rýchlej a jednoduchej fermentácie.

Zdroj: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Nátierka z mungo fazuliekNátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

 

Baklažánovo-papriková nátierkaBaklažánovo-papriková nátierka

Chutná nátierka na celozrnný chlebík. 

 

Pikantné guacamole s koriandromPikantné guacamole s koriandrom

Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený? 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kvasená reďkovka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.