10. JUN 2016

Kvasená reďkovka

Každá kvasená potravina (aj kefír) je už čiastočne rozložená baktériami, a preto je pre vaše telo ľahšie stráviteľná. 

Suroviny

  • 2-3 čerstvé reďkovky
  • štipka soli
  • umeocot

Postup

Reďkovku si pokrájame na tenké plátky, posolíme a trochu pokvapkáme umeoctom. Dáme do fľašky, ktorú uzavrieme. Ak to spravíme ráno, tak už na obed si môžeme na nej pochutnávať. Ak ju nestihneme skonzumovať v ten istý deň, tak to môžeme nechať kvasiť ešte zopár dní. Čím dlhšie necháme, tým kyslejšia bude.
Ostatné druhy zeleniny treba zaliať troškou vody a niečím zaťažiť, ako napr. kyslú kapustu. Toto je ukážka rýchlej a jednoduchej fermentácie.

Zdroj: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Nátierka z mungo fazuliekNátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

 

Baklažánovo-papriková nátierkaBaklažánovo-papriková nátierka

Chutná nátierka na celozrnný chlebík. 

 

Pikantné guacamole s koriandromPikantné guacamole s koriandrom

Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený? 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kvasená reďkovka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.