Kvasená reďkovka
Každá kvasená potravina (aj kefír) je už čiastočne rozložená baktériami, a preto je pre vaše telo ľahšie stráviteľná.
Suroviny
- 2-3 čerstvé reďkovky
- štipka soli
- umeocot
Postup
Reďkovku si pokrájame na tenké plátky, posolíme a trochu pokvapkáme umeoctom. Dáme do fľašky, ktorú uzavrieme. Ak to spravíme ráno, tak už na obed si môžeme na nej pochutnávať. Ak ju nestihneme skonzumovať v ten istý deň, tak to môžeme nechať kvasiť ešte zopár dní. Čím dlhšie necháme, tým kyslejšia bude.
Ostatné druhy zeleniny treba zaliať troškou vody a niečím zaťažiť, ako napr. kyslú kapustu. Toto je ukážka rýchlej a jednoduchej fermentácie.
Zdroj: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Mungo sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.
Baklažánovo-papriková nátierka
Chutná nátierka na celozrnný chlebík.
Pikantné guacamole s koriandrom
Receptov na guacamole je milión. Máte svoj obľúbený?