6. JAN 2016

Zapekaná brokolica s karfiolom

Jana Šimkovičová

V prípade, že hľadáte chutné, zdravé a na prípravu a čas nenáročné jedlo, ponúkame vám náš tip. Ide o zapekanú brokolicu s karfiolom.  

Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 20 minút

SUROVINY:

  • 1 karfiol
  • 1 brokolica
  • 1 biely jogurt
  • 1 vajce
  • 1 dcl mlieka
  • kúsok syra na stúhanie
  • soľ
  • mletá rasca
  • majorán
  • oregano

POSTUP:

Karfiol si nakrájame na väčšie kusy (ružičky) a dáme variť. Keď zmäkne, pridáme k nemu brokolicu, tiež nakrájanú na drobnejšie. Brokolicu stačí variť 5 minút, následne to všetko spolu scedíme. Zapekaciu misku vymastíme maslom a vložíme tam brokolicu s karfiolom. Pridáme trošku soli, mletej rasce, bylinky a zľahka premiešame. V malej miske si zmiešame jogurt, vajíčko, postrúhame syr a pridáme trochu mlieka. Celú zmes vylejeme na zeleninu v zapekacej miske a vložíme do rúry zapiecť. Nastavíme ju na 200 stupňov a z prudka zapečieme. 

Mlieko do jogurtovej zmesi môžete, ale nemusíte pridať. Keď ho tam pridáte, celá zmes lepšie pretečie zeleninou a lepšie ju scelí. Potom nám zelenina lepšie drží pokope. Pokojne použite, aké mlieko chcete. Ja som použila ovsené.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravé recepty: zeleninové ragúZeleninové ragú

Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? 

 

 

Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmiČervené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi

Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena. 

 

Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmiCuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná brokolica s karfiolom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.