1. MÁJ 2016

Špenátové halušky so šampiňónovou omáčkou

Lahodná kombinácia špenátu a šampiňónov.

INGREDIENCIE
 

  • 250 g celozrnnej jemne mletej (hladkej) múky
  • ½ balenia mrazeného špenátového pretlaku
  • 2 vajíčka
  • 1 PL soli
  • 40 g roztopeného masla

 
Omáčka

  • 1 malá cibuľka
  • 1 cesnakový strúčik
  • 1 balenie čerstvých šampiónov alebo iných húb, výborné sú aj kuriatka
  • olivový olej
  • 6 PL špaldovej alebo ryžovej smotany
  • 5 PL mlieka
  • vývar na podliatie (najlepšie mäsový)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP

Cesto na halušky pripravíme zmiešaním všetkých surovín dohromady. Vznikne kašovité cesto, ak je príliš riedke, pridajte múku, ak husté, tak vodu. Halušky hádžeme do osolenej vriacej vody cez dierované sitko obvyklým spôsobom, varíme asi 10 minút. Precedíme, prepláchneme a polejeme olivovým olejom, aby sa nezlepili. Omáčku pripravíme z najemno nakrájaných šampiňónov (môžete ich dokonca postrúhať), ktoré podusíme na najemno nakrájanej cibuľke so strúčikom cesnaku. Ja som ho nakoniec vybrala. Podlejeme vývarom a zalejeme špaldovou smotanou, mliekom, a môžeme zahustiť trochou hladkej celozrnnej múky, ktorú rozmiešame v mlieku. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať.

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makové šúľance z troch surovínMakové šúľance z troch surovín

Hlavnou ingredienciou týchto božsky dobrých šúľancov sú ľanové semienka. 

 

Zemiakové halušky (gnocchi) bez lepkuZemiakové halušky so špenátom

Recept na zdravé zemiakové halušky so špenátom.

 

Bio kura na paprike so špaldovo - špenátovými haluškamiBio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami

Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.

 

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátové halušky so šampiňónovou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.