17. FEB 2017

Mexické chilli

Ak vám nechutí hovädzie, môžete použiť aj morčacie mäso. 

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa (prípadne morčacieho)
  • 400 g paradajkového pyré
  • 300 g uvarenej fazule
  • 150 g kukurice
  • 150 g nastrúhanej mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL chilli korenia
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL olivového oleja

Postup:

V hlbokej panvici, alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Následne do panvice pridáme mleté mäso, paradajkové pyré, nastrúhanú mrkvu, koreniny a morskú soľ a všetko dobre zamiešame. Mäso prikryjeme a dusíme po dobu 15 minút.

Po 15-tich minútach k mäsu pridáme kukuricu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku a zmes varíme ešte 5 minút, dokým nie je mäso úplne hotové.

Mexické chilli môžeme podávať s hnedou ryžou, celozrnnými cestovinami, tortillami či šalátom. Na záver to tiež môžeme posypať strúhaným syrom.

Zdroj: fitrecepty.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Teľacie ossobuco s cviklou a paštrnákomTeľacie ossobuco s cviklou a paštrnákom

Tento recept pochádzajúci z Talianska je známy ako milánska špecialita, kde ho robia najčastejšie ,,in bianco“, čiže  natural a taktiež s paradajkami. 

 

Tilapia so salsou verde a hráškovo-špenátovým pyréTilapia so salsou a hráškovo-špenátovým pyré

Pri kúpe tilapie si dajte pozor na pôvod – vyhnite sa rybám chovaným na farmách.

 

Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátomTuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.


Autor článku

LuciaW

Lucia Wagnerova

Zdravému životnému štýlu sa venujem už takmer 10 rokov. Rada experimentujem v kuchyni a pretváram nezdravé jedlá do zdravšej podoby. Svojimi fit receptami poukazujem na to, že jesť zdravo sa dá jednoducho, chutne a hravo.

www.fitrecepty.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mexické chilli

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1373
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.