7. MAR 2017

Baklažánová pizza s cícerovou múkou

Tento recept sme pre vás spravili vo vegánskej verzii a bez lepku.

Recept na jednu pizzu (pre 1 osobu)

  • 1 väčší baklažán (cca 300 gramov)
  • 150 g cícerovej múky
  • 3 PL čerstvo pomletých ľanových semiačok
  • 8 až 9 PL vlažnej vody
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL sušenej červenej papriky
  • 1/4 – 1/2 ČL sušeného alebo čerstvého cesnaku
  • 1 ČL sušeného oregana

Obloha:

  • paradajkový základ
  • mozzarella (my sme použili vegánsku)
  • bazalka
  • rukola

Postup: 

Baklažán ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Necháme 10 minút odstáť, aby pustil šťavu a vyžmýkame ho cez gázu, alebo tenkú utierku. Za čas, počas ktorého sa baklažán zbavuje prebytočnej šťavy, si zmiešame mleté ľanové semiačka s 8 až 9 PL vlažnej vody. Mali by totiž tiež približne 10 minút stáť, aby nadobudli mazľavú konzistenciu. Budú nám v ceste slúžiť ako spájadlo namiesto vajíčka.

Baklažán a mleté ľanové semiačka nasiaknuté vodou dobre zmiešame v miske spolu s ostatnými ingredienciami (150 g cícerovej múky, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej papriky, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL oregana). Cesto vyformujeme do guľôčky, položíme na plech, na papier na pečenie a prstami vyformujeme asi 0,5 cm hrubý kruh. Prsty si môžeme navlhčiť, aby sa nám cesto lepšie formovalo.

Pečieme na 190 stupňov 10 minút.
Po tomto čaše plech vytiahneme z rúry na pečenie, položíme naň ďalší kúsok papiera na pečenie a celú pizzu otočíme na druhú stranu, až skončí na novom papieri. „Starý“ z pizze stiahneme a pizzu dáme opäť do rúry na ďalších 8 – 10 minút
po tomto čaše na pizzu dáme paradajkový základ, nastrúhanú mozzarellu a bazalku. Pečieme ďalších cca 5 minút.

Podávame s čerstvou rukolou a posypané napríklad aj vegánskym parmezánom

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerový dal s okrou a punjabi masalaCícerový dal s okrou a punjabi masala

Toto vynikajúce jedlo s nádychom exotiky má veľa podôb.

 

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátomGrilovaný losos so zázvorovou omáčkou a šalátom

Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou a feniklovo-reďkovkovým šalátom.

 

Zemiakové halušky (gnocchi) bez lepkuZemiakové halušky so špenátom

Recept na zdravé zemiakové halušky so špenátom.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažánová pizza s cícerovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1074
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.