Neodolateľné vianočné raw perníčky
Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v raw verzii.
Čo budeme potrebovať na cca 30 perníčkov?
- 400 g sušených datlí
- 240 g strúhaného kokosu
- 50 g slnečnicových semiačok
- 1 PL perníkového korenia
- 100 g sušených sliviek na lekvár
Postup:
Datle si na pár hodín namočíme do vody. Potom vodu zlejeme a datle rozmixujeme na kašu. Kokos a slnečnicové semiačka pomelieme na múčku. Následne spolu všetko zmiešame a dochutíme perníkovým korením. Pripravíme si plech na pečenie, na ktorý natiahneme potravinovú fóliu. Na plech premiestnime cesto, rozvaľkáme, aby nám vytvorilo tenkú vrstvu a necháme hodinu v mrazničke, pokiaľ nestuhne. Fóliu s cestom premiestnime z plechu na dosku a vykrajujeme perníčky. Zo zvyškov si môžeme opäť pripraviť cesto a takýmto spôsobom ho spotrebujeme celé. Pripravíme si lekvár. Sušené slivky namočíme na 2 hodiny do vody a potom rozmixujeme. Lekvárom perníčky zdobíme a takto sú pripravené na ochutnávanie.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme.
Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.
Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke.