19. DEC 2015

Neodolateľné vianočné raw perníčky

Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v raw verzii. 

Čo budeme potrebovať na cca 30 perníčkov?

  • 400 g sušených datlí
  • 240 g strúhaného kokosu
  • 50 g slnečnicových semiačok
  • 1 PL perníkového korenia
  • 100 g sušených sliviek na lekvár

Postup: 

Datle si na pár hodín namočíme do vody. Potom vodu zlejeme a datle rozmixujeme na kašu. Kokos a slnečnicové semiačka pomelieme na múčku. Následne spolu všetko zmiešame a dochutíme perníkovým korením. Pripravíme si plech na pečenie, na ktorý natiahneme potravinovú fóliu. Na plech premiestnime cesto, rozvaľkáme, aby nám vytvorilo tenkú vrstvu a necháme hodinu v mrazničke, pokiaľ nestuhne. Fóliu s cestom premiestnime z plechu na dosku a vykrajujeme perníčky. Zo zvyškov si môžeme opäť pripraviť cesto a takýmto spôsobom ho spotrebujeme celé. Pripravíme si lekvár. Sušené slivky namočíme na 2 hodiny do vody a potom rozmixujeme. Lekvárom perníčky zdobíme a takto sú pripravené na ochutnávanie.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bezlepkové linecké koláčikyBezlepkové linecké koláčiky

Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme. 

 

 

Tradičné zázvorníkyTradičné zázvorníky

Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.

 

 

Vianočné muffinyVianočné mafiny

Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke.


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Neodolateľné vianočné raw perníčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.