16. DEC 2015

Bezlepkové linecké koláčiky

Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme. 

Potrebujeme:

  • 120 g celozrnnej ryžovej múky
  • 130 g mandľovej múky
  • 80 g amarantovej múky
  • 200 g poctivého kravského masla
  • 100 g trstinového cukru (použila som 50 g kokosového cukru a 50 g trstinového)
  • domáci džem, alebo lekvár hustejšej konzistencie

Postup:

Maslo necháme roztopiť, rozmiešame a rozpustíme v ňom cukor. Prisypeme múky a všetko spolu zmiesime na hladkú hmotu. Necháme 30 minút odpočívať na chladnom mieste. Pomúčime dosku mandľovou múkou a vyvaľkáme cesto na cca pol centimetra, nesmie byť tenšie. Cesto je veľmi krehké, treba opatrne vykrajovať skôr plné tvary, pretože malé tvary sa zlievajú. Poukladáme na plech a pečieme pri 180 stupňoch Celzia v teplovzdušnej rúre cca 10 minút. Koláčiky nebudú klasicky bledé, nezľaknite sa, použitím týchto surovín budú vždy karamelové. Po vychladnutí natrieme džemom a zlepíme.

Zdroj receptu: Tatiana Leová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tradičné zázvorníkyTradičné zázvorníky

Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.

 

Zázvorové čajové sušienkyZázvorové čajové sušienky

Keďže v zime často pijeme doma zázvorový čaj, tieto sušienky sa k nemu dokonale hodia.

 

 

Vianočné muffinyVianočné mafiny

Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. 

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové linecké koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.