Bezlepkové linecké koláčiky
Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme.
Potrebujeme:
- 120 g celozrnnej ryžovej múky
- 130 g mandľovej múky
- 80 g amarantovej múky
- 200 g poctivého kravského masla
- 100 g trstinového cukru (použila som 50 g kokosového cukru a 50 g trstinového)
- domáci džem, alebo lekvár hustejšej konzistencie
Postup:
Maslo necháme roztopiť, rozmiešame a rozpustíme v ňom cukor. Prisypeme múky a všetko spolu zmiesime na hladkú hmotu. Necháme 30 minút odpočívať na chladnom mieste. Pomúčime dosku mandľovou múkou a vyvaľkáme cesto na cca pol centimetra, nesmie byť tenšie. Cesto je veľmi krehké, treba opatrne vykrajovať skôr plné tvary, pretože malé tvary sa zlievajú. Poukladáme na plech a pečieme pri 180 stupňoch Celzia v teplovzdušnej rúre cca 10 minút. Koláčiky nebudú klasicky bledé, nezľaknite sa, použitím týchto surovín budú vždy karamelové. Po vychladnutí natrieme džemom a zlepíme.
Zdroj receptu: Tatiana Leová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.
Keďže v zime často pijeme doma zázvorový čaj, tieto sušienky sa k nemu dokonale hodia.
Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky.
Diskusia k článku - Bezlepkové linecké koláčiky
Nový príspevok
doporučujem na to použit džem relax 100%, ktory je bez cukru, nevyteka a ma v sebe kusky ovocia