Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tradičné zázvorníky

Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.

Tradičné zázvorníky
15. DEC 2015

Potrebujeme:

  • 0,320 kg práškového cukru (dala som trstinový  300 g)
  • 0,320 kg hladkej múky
  • 0,052 kg múka hrubá na posypanie
  • 0,200 kg hrubej múky (dala som špaldovú hrubú celozrnnú)
  • 2 celé vajcia
  • 0,170 kg žĺtok (čo je asi z  5-6 vajíčok)
  • 0,025 kg zázvoru mletého
  • 0,050 kg citrónovej kôry
  • 0,004 kg salajky, alebo sódy bikarbóny

Postup:

Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame, najlepšie v kuchynskom robote. Cesto necháme odpočívať 2 hodiny. Potom vyvaľkáme na plát hrubý pol centimetra. Vykrajujeme zázvorníky a položíme na pomúčený plech. Prebytočnú múku zmetieme a na druhý deň upečieme pri teplote 150 stupňov Celzia cca 13-15 minút. Po upečení ihneď podkrojíme, aby sa neprilepili.

Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2013/12/22/zazvorniky-tradicne/

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zázvorové čajové sušienkyZázvorové čajové sušienky

Keďže v zime často pijeme doma zázvorový čaj, tieto sušienky sa k nemu dokonale hodia.

 

 

Vianočné muffinyVianočné mafiny

Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke. 

 

 

Maková tortaMaková torta

Dezerty a koláčiky. To je to, čo na Vianociach milujeme. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tradičné zázvorníky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.