8. AUG 2016

Jablkový koláč s feniklom

Bezlepkový jablkový pie s feniklovo-jablkovou plnkou.

Suroviny:

  • 190 g bezlepkovej múky – ja som použila mix tapiokovej, teffovej po 70 g a 50 g cirokovej, 90 g masla, 1 vajíčko, trošku studenej vody, 2 lyžičky sladidla – cukor z kokosových kvetov, xylitol alebo trstinový cukor

Postup: 

Všetky suroviny som dobre zmiešala a cesto uložila do chladničky aspoň na hodinu. Zatiaľ som si polovicu stredného feniklu sparila spolu s 2 jablkami, rozmixovala a osladila, podľa chuti pridala citrón. Ja som použila datľový sirup.

Z cesta som si vyvaľkala väčší kruh, v tomto prípade dva menšie, preniesla ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto som navrstvila feniklovo-jablkovú plnku, na ňu položila nakrájané jablká na mesiačiky a posypala jemne škoricou. Okraje koláča som opatrne preložila cez jablká, potrela vodou a posypala asi lyžicou cukru – chutí mi navrchu týchto okrajov trstinový alebo cukor z kokosových kvetov. Piekla som asi 35 minút pri 180 stupňov Celzia.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Proteínový snackProteínový snack

Zdravá maškrta pre labužníkov.

 

Višňový koláč s tvarohom a kokosomVišňový koláč s tvarohom a kokosom

Zdravý a chutný koláč s tými najlepšími surovinami.

 

Makový cheesecakeMakový cheesecake

Mak je napríklad skvelým zdrojom vápnika.


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový koláč s feniklom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.