18. DEC 2015

Bezlepkové kokosovo-makové koláčiky bez cukru

Jeden z mojich makových koláčov, ktoré si získajú tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a cukru.

Maková časť:

  • 100 g mletého maku
  • 3 PL kokosového oleja
  • 5 PL  kokosovej smotany/mlieka
  • 1 PL kakaa
  • 6 ks sušených sliviek
  • 1 PL medu (ak potrebujete dosladiť)

Postup: 

Všetko suroviny dáme do misky, premiešame a poriadne prejdeme tyčovým mixérom, aby sa slivky rozmixovali a spojili s ostatnými ingredienciami. Makovú plnku dáme na dno košíčkov na mafinky (asi tak do výšky 0,4-0,6 cm), poriadne pritlačíme, aby bola plnka rovnomerne rozložená.

Kokosová časť:

  • 180 g tofu natural
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • 100 ml kokosového mlieka/smotany
  • 5-8 PL kokosu
  • kokosové hobliny na dozdobenie, alebo kokos

Postup: 

Tofu nastrúhame na veľkom strúhadle, pridáme ostatné suroviny a zmixujeme tyčovým mixérom. Navrstvíme na makovú časť, posypeme hoblinami. Dáme do rúry pri 180 stupňoch na 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Výborne chutia, keď sú vychladnuté. 

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bezlepkové linecké koláčikyBezlepkové linecké koláčiky

Každý určite poznáte klasické linecké koláčiky. Vyskúšala som ich v bezlepkovej forme. 

 

 

Tradičné zázvorníkyTradičné zázvorníky

Tento recept vychádza zo starej rodinnej kuchárky, ale dovolila som si biely práškový cukor vymeniť za trstinový a bielu múku za špaldovú.

 

 

Vianočné muffinyVianočné mafiny

Túto pochúťku vyrábame zo špaldovej múky. Obsahuje oveľa väčšie množstvo vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B), ale aj enzýmov a stopových prvkov oproti bielej múke. 

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové kokosovo-makové koláčiky bez cukru

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.