28. OKT 2015

Avokádová pena

Avokádo je bohaté na mononenasýtené mastné kyseliny a vlákninu, ktoré pomáhajú kontrolovať cholesterol, zlepšiť krvný obeh a oživiť pokožku. 

Suroviny:

  • 4 zrelé avokáda
  • 6 datlí namočených v horúcej vode
  • javorový sirup podľa chuti
  • 1 hrnček nepraženého kakaa
  • vanilková esencia
  • čučoriedky

Postup:

Avokádo rozkrojte na polovicu, vyberte kôstku a lyžičkou vydlabte vnútro. Datle rozmixujte s troškou vody na jemný krém a pridajte k avokádu. Spolu s kakaom a vanilkou rozmiešajte na jemnú penu. Pridajte čučoriedky a jemne premiešajte. Naservírujte do pohárov a podávajte ozdobené čučoriedkami alebo poliate polevou z kešu orieškov.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítajú tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Voňavé celozrnné muffiny z jabĺčokVoňavé celozrnné muffiny z jabĺčok

Neviete čo s jabĺčkami? Pripravte si muffiny.

 

Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásuŠťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu

Koláčik, v ktorom sa mieša exotická chuť ananásu a kokosu so sezónnymi orieškami a mrkvou.

 

Famózna mrkvová tortičkaFamózna mrkvová tortička

V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky.


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Avokádová pena

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.