Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte.
Potrebujeme na 4 porcie
- 3 ks fenikla
- zrniečka z polovice granátového jablka
- jedno balenie syru feta (200 g)
- citrónovú šťavu
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, olivový olej podľa chuti
Postup
Začneme s feniklom, ktorý si očistíme. Odstránime vonkajšie listy (tie sú totiž pomerne horké) a vyrežeme stonku v strede do tvaru V. Fenikel má podľa nás krásnu vôňu a je skutočne radosť krájať ho. Na tento skvelý šalát ho nakrájame na tenučké plátky a dáme do misky. Následne vyslobodíme zrniečka granátového jablka z kôry a pridáme k feniklu. Doplníme rozdrveným feta syrom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec ešte pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pridať aj trošku olivového oleja.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Avokádovo-mangový šalát s lososom
Sýty šalát s puncom luxusu? Kombinácia avokáda a manga robí svoje.
Tuniaka s kuskusom stačí dochutiť morskou soľou a bazalkou.
Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne.