Suroviny
- 8 listov rímskeho šalátu
- 1 červená paprika
- 4 menšie oválne paradajky
- 2 stopky zeleru
- 6 sušených paradajok a olivový olej z pohára
- 40 g vykôstkovaných olív kalamata
- 60 g kvalitnej ricotty
- čerstvá bazalka
- himalájska soľ, citrónová šťava
Postup
Zeleninu umyte a pokrájajte na kúsky. Pripravte si dve hlboké misky a postupne do nich dajte rímsky šalát, papriku, paradajky, stopkový zeler, pokrájané sušené paradajky, olivy a bazalku. Na záver pridajte kopčeky ricotty a šalát zalejte dvomi lyžicami olivového oleja zo sušených paradajok. Podľa chuti môžete ešte zľahka dosoliť himalájskou soľou a pridať citrónovú šťavu. K šalátu sa skvele hodia domáce krekry.
Zdroj: biochemicka.cz
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Žeruchovo-rajčinový šalát so sezamom
Na dnešok stvorený, čo poviete?
Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte.
Detox šalát s horčicovo-medovým dressingom
Chutný šalát, ktorý očistí telo a osvieži dušu.