Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.
Čo poviete na spojenie kokosovej múky, ľanových semiačok, sušených datlí, cukety, kakaa, čokolády a pomaranča? Tieto i ďalšie ingrediencie nájdete v týchto chutných koláčikoch.
Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke a ochutenej červeným vínom, nesklamú ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.
Zeler, mrkva a tofu sú skvelou kombináciou, čo poviete?
Pridávame recept na ľahkú a bylinkami prevoňanú krémovú polievku z cukety a žltých fazuliek. Nebojte sa improvizácie, ak nemáte radi fazuľky, použite zelený hrášok alebo bielu tekvicu.
V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického korenia sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete, nahraďte ho v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskou rascou a trochou chilli.
Inšpiráciu na tento recept mi dala kamarátka, Evka Rizmanová, preto jej ho venujem. Trošku som si pôvodnú verziu prispôsobila vlastným chutiam a s výsledkom som bola mimoriadne spokojná.
Hlávky slnečníc, otáčajúce sa za slnkom, inšpirovali nielen Vincenta van Gogha… Slnečnicové, ale aj iné semiačka nás priviedli k ďalšiemu mimoriadne chutnému a zdravému receptu.
Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.
Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.
K zelenine potom už len stačí pridať dobrý dressing a zdravé, chutné a rýchle jedlo máte na tanieri. Brokolici stačia 3-4 minúty, tvrdšiu zeleninu, ako je napríklad cvikla, mrkva alebo fazuľové struky treba nechať v pare aj 10 minút.
My sme veľké fanúšičky burgerov a veľmi sa tešíme, že tie naše chutili aj zanieteným "mäsožrútom", pre ktorých sme ich tiež pripravovali na víkendovej grilovačke.
Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.
Neviete, čo si dať na raňajky? Táto chutná kaša vás dostane svojou skvelou chuťou a navyše je veľmi zdravá.
Ľahké a výživné guličky z údeného tofu, ktoré odporúčame aj k špagetám s paradajkovou omáčkou.
Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.
Keď som bola ešte taký drobec, babička mi piekla môj najobľúbenejší koláčik: z jogurtu, alebo z kyslého mlieka. Vždy keď som zbadala džbán s mliekom na skysnutie, prvé čo mi napadlo bolo: „Juj, babička ide piecť môj koláčik.“
Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. Takto vám bude naozaj chutiť!
Tieto sušienky môžete pripraviť napríklad deťom do školy namiesto rozličných keksíkov. Vydržia dlho uložené v plechovej krabici. Budete presne vedieť, čo obsahujú a deti vám ich určite neofrflú, alebo ak príde nečakaná návšteva, máte pohostenie k čaju pripravené.
Datle, mandle, avokádo, banán, javorový sirup, kokosový tuk. To sú hlavné zložky dezertu. K tomu trochu času na vychladnutie a potom si už môžete užívať výnimočnú chuť tohto dezertu.