Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Inšpiráciu na tento recept mi dala kamarátka, Evka Rizmanová, preto jej ho venujem. Trošku som si pôvodnú verziu prispôsobila vlastným chutiam a s výsledkom som bola mimoriadne spokojná.

 

Cviklový krém s bryndzovými šúľancami
4. SEP 2014

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

  • 3 stredne veľké cvikly
  • 1 konzervu drvených paradajok
  • asi 10 cm veľkú stonku stonkového zeleru
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 krabička mandľového mliečka
  • štipka himalájskej soli
  • štipka čierneho korenia
  • štipka chilli na zvýraznenie (nemusí byť)
  • 3 PL nepasterizovanej bryndze
  • 2 PL nasekanej pažítky
  • 1 PL maslo ghee
  • 1 hrnček čistej vody

Postup prípravy: 

Cviklu vcelku aj so šupkou dáme variť do hrnca s čistou vodou. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Zeler si nakrájame na menšie kolieska. Keď sa cvikla uvarí, nakrájame aj ju a to na kocky. Na masle ghee si opečieme krátko cibuľu, pridáme k nej stonkový zeler, cviklu a chvíľku to restujeme. Zalejeme 1 hrnčekom čistej vody a necháme variť asi 5 minút. Pridáme paradajky v konzerve, mandľové mlieko, premiešame a opäť počkáme na zovretie. Odstavíme a premiestnime celú zmes do mixéra. Ja som to pripravovala vo vitamixe. Polievku rozmixujeme na hladký krém a dochutíme podľa potreby himalájskou soľou, čiernym korením a chilli korením. Nepasterizovanú bryndzu si vymiešame s pažítkou a vytvarujeme šúľance, ktoré položíme do polievky. 

Odporúčame prečítať:

Trápi vás neznesiteľná únava? Možno vám chýba vitamín C!

Patrí bravčová masť do nášho jedálnička? 



Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/polievky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.