Krémová polievka z cukety a žltých fazuliek
Pridávame recept na ľahkú a bylinkami prevoňanú krémovú polievku z cukety a žltých fazuliek. Nebojte sa improvizácie, ak nemáte radi fazuľky, použite zelený hrášok alebo bielu tekvicu.
Suroviny pre 2 osoby:
- 1 cuketa
- veľká hrsť žltých fazuliek
- zeleninový vývar
- smotana
- maslo
- 2 bobkové listy, hrsť kôpru, pár vetvičiek čerstvého tymiánu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- slnečnicové semienka
- soľ, čierne mleté korenie
- 2 plátky slaniny
Postup:
V hrnci si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, bobkové listy a lístočky tymiánu, orestujeme. Cukinu nakrájame na kôstky, žlté fazuľky zbavíme oboch koncov, nakrájame na cca 3-4 cm kúsky a orestujeme. Pridáme zeleninový vývar (cca ½ litra) a dusíme cca 10 minút, pokým nie je zelenina al dente. Polovicu si necháme v hnrci, druhú polovicu rozmixujeme dohladka, vlejeme do hrnca, pridáme smotanu, soľ, korenie a nasekaný kôpor a premiešame. Plátky slaniny ugrilujeme z oboch strán a podávame k polievke. Dobrú chuť.
Odporúčame prečítať:
Recepty z plazivej zeleniny - cuketa, patizón, baklažán
Zapekané cukety