Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Krémová polievka z cukety a žltých fazuliek

Pridávame recept na ľahkú a bylinkami prevoňanú krémovú polievku z cukety a žltých fazuliek. Nebojte sa improvizácie, ak nemáte radi fazuľky, použite zelený hrášok alebo bielu tekvicu.

Krémová polievka z cukety a žltých fazuliek
6. SEP 2014

Suroviny pre 2 osoby:

  • 1 cuketa
  • veľká hrsť žltých fazuliek
  • zeleninový vývar
  • smotana
  • maslo
  • 2 bobkové listy, hrsť kôpru, pár vetvičiek čerstvého tymiánu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • slnečnicové semienka
  • soľ, čierne mleté korenie
  • 2 plátky slaniny

Postup:

V hrnci si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, bobkové listy a lístočky tymiánu, orestujeme. Cukinu nakrájame na kôstky, žlté fazuľky zbavíme oboch koncov, nakrájame na cca 3-4 cm kúsky a orestujeme. Pridáme zeleninový vývar (cca ½ litra) a dusíme cca 10 minút, pokým nie je zelenina al dente. Polovicu si necháme v hnrci, druhú polovicu rozmixujeme dohladka, vlejeme do hrnca, pridáme smotanu, soľ, korenie a nasekaný kôpor a premiešame. Plátky slaniny ugrilujeme z oboch strán a podávame k polievke. Dobrú chuť.

Odporúčame prečítať:

Recepty z plazivej zeleniny - cuketa, patizón, baklažán

Zapekané cukety

 

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2013/07/14/kremova-polievka-z-cukety-a-zltych-fazuliek/#more-1616

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krémová polievka z cukety a žltých fazuliek

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.