8. AUG 2015

Zapekané cukety

redakcia

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. Pripravili sme ho pre vás ako ďalšiu inšpiráciu pre zdravé a chutné jedenie.

Odporúčame prečítať: Recepty z „plazivej zeleniny“ – cuketa, patizón, baklažán

 

Zapekané cukety

Počet porcíi: 4

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 15 - 20 minút

 

cuketa 

SUROVINY:

Cukety (pre 4 porcie potrebujeme 4 kusy)

Paradajky 2ks

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

Syr na strúhanie (s nízkym obsahom tuku, cca 25 %)

Bazalka

Štipka soli a korenia

POSTUP:

Cukety umyjeme, odrežeme konce a každú prerežeme na polovicu. Vydlabeme vnútro cukiet, ktoré si odložíme do misky. Vydlabané cukety si odložíme na plech.

Príprava plnky:

V hrnci si na oleji opražíme cibuľku. Vydlabanú dužinu z cukety, ktorú sme si doložili pokrájame na drobné kúsky a pridáme k cibuli, kde celú zmes podusíme. Keď cuketa zmäkne, pridáme na drobno nakrájané paradajky. Pridáme bazalku, štipku korenia a soli a podusíme ďalších 10 minút tak, aby sa nám paradajky veľmi nerozvarili.

Keď máme zmes hotovú, začneme ňou plniť cukety. Úplne na koniec posýpeme cukety syrom a dáme piecť.

Pečieme v rúre na 180° zhruba 15 až 20 minút.

cuketa1

Odporúčame prečítať: Zeleninové ragú

POZNÁMKA:

Cukety dostanete celoročne, takže si tento recept môžete pripraviť kedykoľvek vás to napadne. Ak by vám to nestačilo, pokojne ich môžete mať ako zeleninovú prílohu napríklad k mäsu na prírodno. Ale za tie roky, kedy toto jedlo pripravujem sa mi nestalo, že by niekto ostal hladný :)

Recepty z cukety nájdete aj v elektronickej kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti. Inšpirovať ss môžete 50- timi chutnými a zdravými receptami nielen na desiatiu. 

zdravedesiate


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekané cukety

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1248
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.