Tofu v semiačkovom kabátiku
Hlávky slnečníc, otáčajúce sa za slnkom, inšpirovali nielen Vincenta van Gogha… Slnečnicové, ale aj iné semiačka nás priviedli k ďalšiemu mimoriadne chutnému a zdravému receptu.
Recept pre 3 osoby
Potrebujeme:
- 1 tofu
- mix semiačok (slnečnicové, tekvicové, sezam,…)
- vajíčko
- múka
- celozrnná strúhanka (môže byť aj obyčajná)
- ryža natural
- šalát
- cherry paradajky
- čerstvý tymián
- olej
- hnedý cukor
- soľ a korenie
Postup:
Najprv si pripravíme natural ryžu tradičným spôsobom. Necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme a pridáme do nej opláchnutú ryžu. Natural ryžu varíme približne 25 minút a radšej vo väčšom množstve vody, ktorú potom zlejeme. Tofu, naložené vo vode, si dôkladne osušíme v papierových utierkach, potom ho ešte obalíme do hrubšej vrstvy papierových utierok a zaťažíme cca na 15 minúť ťažším predmetom. Nakrájame ho na plátky, ktoré osolíme a postupne obaľujeme v trojobale: múka, jemne posolené a okorenené vajíčko a zmes nadrobno nesekaných semiačok. Obalené kúsky tofu potom opražíme na kokosovom tuku alebo oleji.
Tofu podávame s ryžou, ľadovým šalátom a karamelizovanými cherry paradajkami. Tie si len podusíme na oleji s hnedým cukrom s balsamikom, čerstvým tymiánom a ochutíme soľou a korením.
Odporúčame prečítať:
5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji
Rôzne druhy bielkovín a ich prospech