Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Smaccafam di grano saraceno

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.

Smaccafam di grano saraceno
8. SEP 2014

Potrebujeme:

  • 4 dcl mlieka
  • 250 g pohánkovej krupice
  • 100 g slaniny 
  • 1 biela cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • čerstvú klobásku  3 ks (výborná je salciccia con semi di finocchio: klobáska s feniklovými semienkami alebo korenená grilovacia klobása s chilli podľa chuti). 

Postup:

Na panvici opečieme slaninku, nakrájanú na kocky, spolu s cibuľkou. Mlieko nalejeme do misy a postupne vmiešame doň pohánkovú  krupicu, až vznikne riedke cesto. Do cesta primiešame opečenú slaninku s cibuľkou a nalejeme do vymastenej formy zvyšným  tukom z opečenej slaninky. Naliate cesto by malo byť vysoké asi 2 cm. Na povrch cesta naukladáme hrubšie kolieska klobásky a dáme piecť pri teplote 190 stupňov Celzia asi 40-50 minút, kým  koláč nemá zlatohnedú farbu a klobásky nie sú upečené do chrumkava. K tomu  jedlu sa hodí kyslé mlieko alebo šalát z čerstvej zeleniny.

Odporúčame prečítať: 

Znovuobjavená pohánka

Ako pomáha nášmu zdraviu cibuľa

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/pochutky-z-pohankovej-muky/

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Smaccafam di grano saraceno

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.