Smaccafam di grano saraceno
Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.
Potrebujeme:
- 4 dcl mlieka
- 250 g pohánkovej krupice
- 100 g slaniny
- 1 biela cibuľa
- soľ
- korenie
- čerstvú klobásku 3 ks (výborná je salciccia con semi di finocchio: klobáska s feniklovými semienkami alebo korenená grilovacia klobása s chilli podľa chuti).
Postup:
Na panvici opečieme slaninku, nakrájanú na kocky, spolu s cibuľkou. Mlieko nalejeme do misy a postupne vmiešame doň pohánkovú krupicu, až vznikne riedke cesto. Do cesta primiešame opečenú slaninku s cibuľkou a nalejeme do vymastenej formy zvyšným tukom z opečenej slaninky. Naliate cesto by malo byť vysoké asi 2 cm. Na povrch cesta naukladáme hrubšie kolieska klobásky a dáme piecť pri teplote 190 stupňov Celzia asi 40-50 minút, kým koláč nemá zlatohnedú farbu a klobásky nie sú upečené do chrumkava. K tomu jedlu sa hodí kyslé mlieko alebo šalát z čerstvej zeleniny.
Odporúčame prečítať:
Znovuobjavená pohánka
Ako pomáha nášmu zdraviu cibuľa
Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/pochutky-z-pohankovej-muky/