JARNÉ FIT MENU: Navarte zdravé jedlo z prvej jarnej zeleniny
Jar je tu, prvé zelenina pribúda na trhoch aj vo vlastných záhradkách. Najlepší čas doplniť vitamíny zo zdravých lokálnych zdrojov. Nasledujúci výber receptov vám pomôže pri zostavení jarného fit menu.
Pri výbere jarného fit menu sme vybrali niekoľko receptov, ktoré majú medzi surovinami zeleninu, ktorá vykúka spod zeme medzi prvými. Je to jarná cibuľka, reďkova, špargľa, špenát alebo medvedí cesnak.
Jarná cibuľka obsahuje vitamín C, skupiny B, A, minerálne látky a pozitívny vplyv má aj na krvný tlak (znižuje ho). Má aj antioxidačné účinky a pomáha pri osteoporóze, pretože obsahuje draslík (vitamín K).
Reďkovka okrem vlákniny obsahuje vitamíny C, E, B, selén, draslík, železo, fosfor, vápnik, zinok aj horčík. Podporujú imunitu.
Celý rad vitamínov obsahuje aj špargľa - A, viaceré vitamíny radu B, C, E, K, ale aj veľa vápnika, železa a magnézia.
Špenát je bohatý najmä na vitamín A, B9 a mangán - okrem celého radu ďalších vitamínov a minerálov.
Jarné špargľové cestoviny
Rýchlo hotové a chutné cestoviny so špargľou, cherry paradajkami a mladou zelenou cibuľkou.
Bryndzový slaný koláč so špargľou
Špargľová a bryndzová sezóna je tu. Keď neviete, čo s nimi, vyskúšajte tento skvelý fit koláč.
Lahodné fit placky na 5 rôznych spôsobov
A napokon - 5 spôsobov, ako urobiť zdravé, rýchle a ešte aj tradičné jedlo, pričom použijete medvedí cesnak, špenát aj ďalšie jarné zeleniny.
Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.eshop.cvicte.sk.