Jarné špargľové cestoviny

Helena Ballová

Rýchlo hotové a chutné cestoviny so špargľou, cherry paradajkami a mladou zelenou cibuľkou.

Jarné špargľové cestoviny
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
23. APR 2020

Príprava: 20 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • špargľa
  • mladá zelená cibuľka
  • cherry paradajky
  • maslo
  • soľ
  • olivový olej
  • korenie
  • cestoviny

Postup:

Špargľu očistíme škrabkou približne od polovice, spodnú drevnatú časť odrežeme. (Nebojte sa odstrániť celú drevnatú čast, tá varením nezmäkne a môže pokaziť celú vašu snahu.)

Nakrájame na kúsky cca 5 cm, dáme na 3 minúty variť do vriacej osolenej vody a scedíme. (Do vody, kde sa varila špargľa, môžeme vhodiť drevnaté časti, ktoré sme predtým odstránili, a urobiť si vývar na zeleninovú polievku.)

Na olivovom oleji si zľahka prehrejeme mladú zelenú cibuľku, pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, osolíme, okoreníme a na strednom plameni restujeme 3 minúty. Pridáme scedenú špargľu a prehrievame spolu 1 – 2 minúty.

Odstavíme, vmiešame maslo z chladničky so šťavou, ktorú pustili paradajky, sa nám vytvorí „omáčka“.

Cestoviny vyberieme z vody, nepremývame, nemusia byť úplne odkvapkané a pridáme do panvice. Premiešame a podávame. Môžeme zľahka posypať parmezánom.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2140 kJ/509 kcal, 27 g tukov, 10 g bielkovín, 52 g sacharidov, GL priemer 14

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

Banner_Nabita kucharka_600x300px


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jarné špargľové cestoviny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2914
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.