Zeleninová polievka so špaldovým kernotom
Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľou, ktorú obsahuje vývar z mäsa.
Suroviny na 1 l vody:
- mrkva
- petržlen
- brokolica
- zeler
- cibuľa
- bobkový list
- olivový olej
- špaldové kernoto
- soľ
Postup:
Zeleninu (okrem brokolice a cibule) nakrájame na ľubovoľné kúsky. Na kvapke olivového oleja zeleninu chvíľku pražíme.
Potom prilejeme horúcu vodu, pridáme cibuľu, bobkový list, soľ. Pridáme špaldové kernoto a varíme asi 20 až 25 minút na miernom ohni. Asi 10 minút pred dovarením pridávam brokolicu kvôli tomu, že je jemnejšia, a mohla by sa v polievke rozpadnúť. Hotová polievka plná farieb a chutí!
Zdroj: fitrecepty.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom?
Chalupársky vegetariánsky guláš
Život vegetariána nie je vždy jednoduchý, ale...
Šošovicová polievka s ovsenými vločkami
Šošovica patrí medzi výživné druhy strukovín.