Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zeleninová ,,hŕstková” polievka s ovsom

Jedna z polievok  z kategórie tých najzdravších.

Zeleninová ,,hŕstková” polievka s ovsom
4. AUG 2016

Suroviny:

  • 100 g ovsa nahého – nemusí sa lúpať, namočíme na 3 až 4 hodiny a zlejeme vodu
  • 100 g červenej šošovice
  • 100 g zelenej šošovice namočíme na 4 hodiny a zlejeme
  • 3 väčšie mrkvy 
  • 1 brokolica
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 3 cm kúsok koreňa galangal, ak nemáte, použite čerstvý zázvor alebo stonku citrónovej trávy
  • mletá rasca, horčicové semienko a koriander sušený – vyrobíme si zmes v mažiari a pridáme plnú čajovú lyžičku
  • malá lyžička mletej kurkumy
  • troška mletej červenej papriky
  • saturejka (čerstvá alebo sušená)
  • senovka grécka mletá alebo podrvená v mažiari
  • koriandrová vňať 1 lyžica
  • 2 bobkové listy
  • 3 – 4 litre vody
  • soľ a korenie z mlynčeka

Postup:

Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme kurkumu, papriku a saturejku – korenie, rascu, horčicové semienka, sušený koriander – zmes a mrkvu nakrájanú na tenké polmesiačiky a galangal koreň. Krátko restujeme. Pridáme oba druhy šošovice, ovos, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme cca 40 až 50 minút, kým nie sú strukoviny mäkké a ovos tiež. Pred dovarením, cca 5 až 8 minút, vhodíme do polievky brokolicu, rozdelenú na ružičky a koriandrovú vňať. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Brokolica sa nesmie rozvariť.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Karfiolová polievkaKarfiolová polievka

Stačia štyri ingrediencie a chutná polievka je na svete. 

 

Petržlenový krém s pestomPetržlenový krém s pestom

Rýchla a sýta polievka, dostupná počas celého roka. 

 

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkouParadajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Paradajky, hlavne tepelne upravené, sú bohaté na lykopén. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninová ,,hŕstková” polievka s ovsom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.