Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Rybacia polievka so špenátom a miso pastou

Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. 

Rybacia polievka so špenátom a misom
26. MÁJ 2016

Potrebujeme

  • 500 g filety z makrely alebo hnedej tresky či platýza
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • jeden menší pór (cca  200 g)
  • 300 g špenátových listov
  • 100 g mrazenej kukurice lahôdkovej 
  • 1 vajíčko
  • 1 malá lyžička hondashi prášku 
  • 1 veľká polievková lyžica miso pasty z tmavej ryže
  • mleté korenie z mlynčeka 
  • himalájska soľ
  • gomasio soľ na záver na posypanie alebo sezamové semienka
  • cca 2 l vody

Príprava

Filety opláchneme, vysušíme a prekrojíme na polovicu. Skontrolujeme, či v nich nie sú viditeľné kosti. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme pór nakrájaný na pásiky. Pridáme rybu, mleté korenie a mierne opečieme. Pridáme kukuricu, jemne premiešame a zalejeme vodou. Keď  polievka začne vrieť, vyklopíme do nej vajíčko a rozmiešame vidličkou. Povaríme cca 15 minút. Na záver pred vypnutím pridáme hondashi prášok a rozmiešame miso pastu opatrne tak, aby sme nerozdelili rybie mäso. Ihneď vypneme oheň a nasypeme do polievky špenátové listy. Dochutíme himalájskou soľou. Inšpirácia na záver: každú porciu pred podávaním posypem gomasiom – sezamovou soľou a troškou opečených rias nori alebo wakame.

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Netradičná polievkaNetradičná polievka

Polievka, ktorá chutí výborne.

 

Hlivová polievka s tymiánovými knedličkamiHlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 

 

 

Mrkvovo - batátový krém s tofu krutónkami a škoricouMrkvovo-batátový krém s tofu krutónmi a škoricou

Máte chuť na originálnu polievku? Potom táto je tá pravá!


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rybacia polievka so špenátom a miso pastou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.