Rybacia polievka so špenátom a miso pastou
Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo.
Potrebujeme
- 500 g filety z makrely alebo hnedej tresky či platýza
- 5 lyžíc olivového oleja
- jeden menší pór (cca 200 g)
- 300 g špenátových listov
- 100 g mrazenej kukurice lahôdkovej
- 1 vajíčko
- 1 malá lyžička hondashi prášku
- 1 veľká polievková lyžica miso pasty z tmavej ryže
- mleté korenie z mlynčeka
- himalájska soľ
- gomasio soľ na záver na posypanie alebo sezamové semienka
- cca 2 l vody
Príprava
Filety opláchneme, vysušíme a prekrojíme na polovicu. Skontrolujeme, či v nich nie sú viditeľné kosti. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme pór nakrájaný na pásiky. Pridáme rybu, mleté korenie a mierne opečieme. Pridáme kukuricu, jemne premiešame a zalejeme vodou. Keď polievka začne vrieť, vyklopíme do nej vajíčko a rozmiešame vidličkou. Povaríme cca 15 minút. Na záver pred vypnutím pridáme hondashi prášok a rozmiešame miso pastu opatrne tak, aby sme nerozdelili rybie mäso. Ihneď vypneme oheň a nasypeme do polievky špenátové listy. Dochutíme himalájskou soľou. Inšpirácia na záver: každú porciu pred podávaním posypem gomasiom – sezamovou soľou a troškou opečených rias nori alebo wakame.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Polievka, ktorá chutí výborne.
Hlivová polievka s tymianovými knedličkami
Zasýti i ohreje.
Mrkvovo-batátový krém s tofu krutónmi a škoricou
Máte chuť na originálnu polievku? Potom táto je tá pravá!