Polievka z červenej šošovice
Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom?
Recept pre 2 – 3 osoby:
- 300 g červenej šošovice
- 1 batat
- 3 mrkvy
- 1 sójová smotana (250 ml)
- za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- údený tempeh alebo údené tofu
- soľ, čierne korenie
- 1 PL kurkumy
Postup:
Dali sme spolu uvariť červenú šošovicu, na malé kúsky nakrájaný batat a mrkvu. Trvá to naozaj iba 10 minút, ak batat aj mrkvu nakrájate na menšie kúsky. Varíme v akurátnom množstve vody, aby jej nebolo ani príliš veľa, ani príliš málo. Podľa toho, akú hustú polievku máme radi. Pridáme sójovú smotanu, za veľkú hrsť čerstvej petržlenovej vňati, soľ, čierne korenie a kurkumu a máme navarené. Podávame s osmaženými kockami údeného tempehu alebo tofu.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Chalupársky vegetariánsky guláš
Život vegetariána nie je vždy jednoduchý, ale...
Šošovicová polievka s ovsenými vločkami
Šošovica patrí medzi výživné druhy strukovín.
Stačia štyri ingrediencie a chutná polievka je na svete.