Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Petržlenovo-feniklový krém

Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej a lahodnej polievky týka.

Petržlenovo-feniklový krém
9. NOV 2016

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 400 g petržlenu (váha po očistení)
  • 1 väčší fenikel
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g masla
  • vodu
  • približne 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka)
  • 1 a 1/2 ČL soli
  • mletá rasca
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška

Postup: 

Šalotku očistíme a nakrájame. Stačí na väčšie kúsky, keďže polievku budeme v závere aj tak mixovať. V hrnci si roztopíme maslo, alebo olivový, či kokosový olej a dozlatista na ňom osmažíme šalotku spolu s dvoma kúskami očisteného cesnaku (vcelku). Pridáme očistený a na kúsky nakrájaný petržlen, fenikel a približne 1 a 1/2 ČL soli. 

Restujeme cca 8 – 10 minút, zalejeme vodou, tak aby siahala niečo nad zeleninu v hrnci, pridáme mletú rascu a muškátový oriešok a varíme približne 20 minút, až do zmäknutia. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom a pridáme 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka) podľa toho, aký hustý krém máte radi. V prípade potreby dosolíme. Krém odporúčame podávať  ozdobený petržlenovou vňaťkou a tekvicovým olejom.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cuketová polievka so špenátomCuketová polievka so špenátom

Zaujímavá a chutná kombinácia. Vyskúšate ju? 

 

 

Krémová hokaido polievka so zázvoromKrémová hokaido polievka so zázvorom

Hokaido je veľmi chutná a zdravá tekvica, ktorá sa pripravuje aj so šupkou. 

 

 

Zeleninový borščZeleninový boršč

Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Petržlenovo-feniklový krém

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.