Petržlenovo-feniklový krém
Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej a lahodnej polievky týka.
Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 400 g petržlenu (váha po očistení)
- 1 väčší fenikel
- 1 šalotku
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g masla
- vodu
- približne 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka)
- 1 a 1/2 ČL soli
- mletá rasca
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
Postup:
Šalotku očistíme a nakrájame. Stačí na väčšie kúsky, keďže polievku budeme v závere aj tak mixovať. V hrnci si roztopíme maslo, alebo olivový, či kokosový olej a dozlatista na ňom osmažíme šalotku spolu s dvoma kúskami očisteného cesnaku (vcelku). Pridáme očistený a na kúsky nakrájaný petržlen, fenikel a približne 1 a 1/2 ČL soli.
Restujeme cca 8 – 10 minút, zalejeme vodou, tak aby siahala niečo nad zeleninu v hrnci, pridáme mletú rascu a muškátový oriešok a varíme približne 20 minút, až do zmäknutia. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom a pridáme 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka) podľa toho, aký hustý krém máte radi. V prípade potreby dosolíme. Krém odporúčame podávať ozdobený petržlenovou vňaťkou a tekvicovým olejom.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zaujímavá a chutná kombinácia. Vyskúšate ju?
Krémová hokaido polievka so zázvorom
Hokaido je veľmi chutná a zdravá tekvica, ktorá sa pripravuje aj so šupkou.
Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.