Mrkvovo-batátový krém s tofu krutónmi a škoricou
Máte chuť na originálnu polievku? Potom táto je tá pravá!
Na prípravu 4 porcií potrebujeme
3 stredne veľké mrkvy, 1 menší batát, 2 ČL červenej šošovice, 1/2 krabičky špaldovej smotany (môžete použiť akúkoľvek), soľ, biele korenie, bobkový list, 1/2 balenia tofu (prírodného bieleho), 1 ČL škorice, 1 ČL tekvicový olej
Postup prípravy
Do vody s bobkovým listom, soľou a korením dáme variť mrkvu a batát. Asi po 10-tich minútach pridáme aj šošovicu. Povaríme ešte asi 5 minút. Odstavíme, nalejeme smotanu, vytiahneme bobkový list a rozmixujeme. Nakrájame tofu na malé kocky a opražíme na malinkom množstve oleja. Polievku dáme na tanier, posypeme tofu a škoricou a polejeme tekvicovým olejom.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková, zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Vy si svoju porciu lásky môžete navariť aj dnes.
Už ste niekedy skúšali variť cibuľovú polievku?
Kalerábová polievka s pohánkovými knedličkami
Kaleráb posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám, zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.