Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jesenná fazuľová polievka

Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21 – 24 %, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu.
 

Jesenná fazuľová polievka
6. OKT 2016

INGREDIENCIE:

Na 1 l vody:

  • 1 šálka fazule (vopred namočenej v studenej vode)
  • koreňová zelenina: mrkva, petržlen, zeler, cibuľa
  • zelerová vňať
  • bobkový list
  • 1 ks zeleninový bujón v BIO kvalite
  • soľ

Postup: 

Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody kvôli ľahšej stráviteľnosti. Vodu zlejeme, fazuľu nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme (v neosolenej vode) asi 1 hodinu. Ak je treba, prilievame vodu. Po cca 1 hodine, keď fazuľa začína mäknúť, prisypeme nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a zelerovou vňaťou. Pridáme bobkový list, bujón, osolíme a varíme ešte asi ½ hodinu. Hotová polievka vyzerá a chutí skvele!

Zdroj: fitrecepty.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zeleninová polievka so špaldovým kernotomZeleninová polievka so špaldovým kernotom

Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľou, ktorú obsahuje vývar z mäsa.

 

 

15-minútová polievka z červenej šošovicePolievka z červenej šošovice

Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom? 

 

Šošovicová polievka s ovsennými vločkamiŠošovicová polievka s ovsenými vločkami

Šošovica patrí medzi výživné druhy strukovín. 

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jesenná fazuľová polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.