Jesenná fazuľová polievka
Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21 – 24 %, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu.
INGREDIENCIE:
Na 1 l vody:
- 1 šálka fazule (vopred namočenej v studenej vode)
- koreňová zelenina: mrkva, petržlen, zeler, cibuľa
- zelerová vňať
- bobkový list
- 1 ks zeleninový bujón v BIO kvalite
- soľ
Postup:
Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody kvôli ľahšej stráviteľnosti. Vodu zlejeme, fazuľu nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme (v neosolenej vode) asi 1 hodinu. Ak je treba, prilievame vodu. Po cca 1 hodine, keď fazuľa začína mäknúť, prisypeme nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a zelerovou vňaťou. Pridáme bobkový list, bujón, osolíme a varíme ešte asi ½ hodinu. Hotová polievka vyzerá a chutí skvele!
Zdroj: fitrecepty.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zeleninová polievka so špaldovým kernotom
Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľou, ktorú obsahuje vývar z mäsa.
Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom?
Šošovicová polievka s ovsenými vločkami
Šošovica patrí medzi výživné druhy strukovín.