Hovädzí vývar
Čo navariť a ako posilniť imunitný systém? Odpoveďou je určite vývar z mäsa a kostí s troškou pálivejšieho korenia.
Čo budete potrebovať na 4 porcie:
- 300 g hovädzieho mäsa na polievku
- 2 ks špikových kostí
- 200 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 100 g zeleru
- 80 g cibule
- 10 g čerstvého zázvoru
- morskú soľ
- korenie (celé čierne korenie, borievka, nové korenie, muškátový oriešok)
- petržlenovú vňať podľa chuti
Príprava:
Hovädzie mäso, špikové kosti, zázvor, soľ a koreniny vložte do hrnca so studenou vodou, priveďte k varu a znížte teplotu. Po 1,5 hodine vložte očistenú zeleninu. Varte ďalšiu 1 až 1,5 hodiny pri nízkej teplote. Hovädzí vývar podávajte spolu so zeleninou a vareným mäsom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej a lahodnej polievky týka.
Zaujímavá a chutná kombinácia. Vyskúšate ju?
Krémová hokaido polievka so zázvorom
Hokaido je veľmi chutná a zdravá tekvica, ktorá sa pripravuje aj so šupkou.