Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou

Je jemná a pritom dokonale zasýti. Krémová polievka plná chutí a zdravia vďaka zázraku na posilnenie imunity, ktorým je hliva.

Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou
1. FEB 2017

Recept pre 4 osoby

Čas prípravy: 5 minút + čas varenia 25 minút

Potrebujeme:

  • 600 g hlivy ustricovej
  • 250 g bielej maslovej fazule (môže byť aj v konzerve)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie alebo sójovej či ryžovej smotany
  • olivový olej

Na ozdobenie:

  • čerstvú petržlenovú vňať
  • slnečnicové semiačka

Postup: 

Cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Orestujeme krátko, dozlatista na panvici s približne 3 PL olivového oleja. Pridáme hlivu nakrájanú na kúsky, 1/2 ČL mletého čierneho korenia a 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška. Restujeme 10 minút a  potom zalejeme 700 ml vývaru (ak by hliva nepustila dostatočne veľa šťavy, pri restovaní ju podlejeme troškou vody). Varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou a po tomto čase, na záverečných 5 minút pridáme bielu fazuľu a smotanu.

Ak použijete vopred uvarenú, nie konzervovanú fazuľu, môžete ju pridať už spolu so zeleninovým vývarom. Polievku vymixujeme do krémovej konzistencie a podávame ozdobenú, napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou  a opraženými slnečnicovými semiačkami. Ak máte viac času, úžasne chutí s pečenou kapiou, opraženými vlašskými orechmi a tekvicovým olejom. Táto kombinácia ozaj stojí za vyskúšanie.

Dobrú chuť!

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Brokolicová polievka so syrovým čipsomBrokolicová polievka so syrovým čipsom

Je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou i chlorofylom.

 

Zeleninová polievka s batatmi a cviklouZeleninová polievka s batatmi a cviklou

Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty. 

 

Biela zimná polievkaBiela zimná polievka

Polievka je pripravená zo zeleru a jabĺk a nechýbajú ani rozmarínové krutóny. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.