Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou
Je jemná a pritom dokonale zasýti. Krémová polievka plná chutí a zdravia vďaka zázraku na posilnenie imunity, ktorým je hliva.
Recept pre 4 osoby
Čas prípravy: 5 minút + čas varenia 25 minút
Potrebujeme:
- 600 g hlivy ustricovej
- 250 g bielej maslovej fazule (môže byť aj v konzerve)
- 2 strúčiky cesnaku
- 700 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na varenie alebo sójovej či ryžovej smotany
- olivový olej
Na ozdobenie:
- čerstvú petržlenovú vňať
- slnečnicové semiačka
Postup:
Cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Orestujeme krátko, dozlatista na panvici s približne 3 PL olivového oleja. Pridáme hlivu nakrájanú na kúsky, 1/2 ČL mletého čierneho korenia a 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška. Restujeme 10 minút a potom zalejeme 700 ml vývaru (ak by hliva nepustila dostatočne veľa šťavy, pri restovaní ju podlejeme troškou vody). Varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou a po tomto čase, na záverečných 5 minút pridáme bielu fazuľu a smotanu.
Ak použijete vopred uvarenú, nie konzervovanú fazuľu, môžete ju pridať už spolu so zeleninovým vývarom. Polievku vymixujeme do krémovej konzistencie a podávame ozdobenú, napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou a opraženými slnečnicovými semiačkami. Ak máte viac času, úžasne chutí s pečenou kapiou, opraženými vlašskými orechmi a tekvicovým olejom. Táto kombinácia ozaj stojí za vyskúšanie.
Dobrú chuť!
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Brokolicová polievka so syrovým čipsom
Je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou i chlorofylom.
Zeleninová polievka s batatmi a cviklou
Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty.
Polievka je pripravená zo zeleru a jabĺk a nechýbajú ani rozmarínové krutóny.