Suroviny na polievku
- 500 g hlivy
- 1 stredne veľká cuketa
- 1 stredne veľká mrkva
- ½ zeleru
- 1 červená cibuľa
- 3 až 4 l vody
- olivový olej
- 1 zeleninový bujón
- soľ
- korenie
Suroviny na knedličky
- 1 vajce
- 4 až 5 PL krupice
- hrubší plátok masla
- čerstvý tymian
- soľ
- korenie
Postup
Umytú zeleninu (mrkva, zeler, cuketa, hliva) nakrájame na kocky. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu a zeler, krátko restujeme, pridáme hlivu, restujeme ďalšie 3 až 4 minúty, pokiaľ zelenina nedostane hnedkastú farbu. Zalejeme vriacou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme zeleninový bujón a varíme cca 20 minút, aby bola zelenina chrumkavá. 3 až 4 minúty pred koncom pridáme cuketu a knedličky. Knedličky pripravíme zmiešaním vajca, masla, nadrobno nakrájaného tymianu, osolíme a okoreníme a pomocou 2 čajových lyžičiek tvarujeme knedličky, ktoré hádžeme do vývaru. Varíme, pokiaľ nám nevyplávajú na povrch.
Zdroj: Tatiana Leová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Dievčatá z Biteme.sk zvyknú túto polievku variť na sviatok sv. Valentína.
Už ste niekedy skúšali variť cibuľovú polievku?
Polievka zo žltého poleného hrachu
Veľmi jednoduchá a chutná polievka z lúpaného žltého hrachu.