Africká polievka z arašidového masla
Táto krémová polievka je spojením neskutočných chutí.
Čas prípravy: 30 minút
Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 1 batat (sladký zemiak = cca 250 g)
- 1 menšiu červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 zaváraninu alebo konzervu krájaných paradajok (400 g)
- 700 ml zeleninového vývaru
- 1 PL paradajkovej pasty alebo pretlaku
- 8 poriadnych PL arašidového masla
- 2 veľké listy kučeravého kelu
- 2 PL kokosového oleja (ak nemáte, môže byť aj olivový)
Tip na servírovane:
- čierna ryža
- kokosové mlieko
- petržlenová vňať
Postup:
Červenú cibuľu nakrájame nadrobno a batat na malé kocky. Spolu ich smažíme na kokosovom oleji približne 10 minút. Po tomto čase pridáme pretlačený, alebo nastrúhaný cesnak a na malinké kúsky nasekaný zázvor. Premiešame, minútku posmažíme a zalejeme krájanými paradajkami a zeleninovým vývarom. Do misky si zatiaľ pripravíme 8 PL arašidového masla, ktoré vymiešame s 1 PL paradajkovej pasty. Potom si zoberieme naberačku a odoberieme z polievky tekutinu, ktorú postupne primiešavame do arašidového masla, pokým nemá redšiu konzistenciu. 3 naberačky by mali stačiť. Ak by sme arašidové maslo pridali do polievky hneď, nemuselo by sa tak pekne rozmiešať. Potom „tekuté arašidové maslo“ primiešame do polievky spolu s kučeravým kelom, ktorého lístky sme oddelili od stopky a nakrájali na rezance. Teraz už len varíme polievku na najnižšom stupni 12 – 15 minút a sem-tam ju premiešame.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hlivová polievka s tymianovými knedličkami
Zasýti i ohreje.
Brokolicová polievka so syrovým čipsom
Je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou i chlorofylom.
Zeleninová polievka s batatmi a cviklou
Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty.