Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Africká polievka z arašidového masla

Táto krémová polievka je spojením neskutočných chutí.

Africká polievka z arašidového masla
28. FEB 2017

Čas prípravy: 30 minút

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 1 batat (sladký zemiak = cca 250 g)
  • 1 menšiu červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 zaváraninu alebo konzervu krájaných paradajok (400 g)
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL paradajkovej pasty alebo pretlaku
  • 8 poriadnych PL  arašidového masla
  • 2 veľké listy kučeravého kelu
  • 2 PL kokosového oleja (ak nemáte, môže byť aj olivový)

Tip na servírovane:

  • čierna ryža
  • kokosové mlieko
  • petržlenová vňať

Postup: 

Červenú cibuľu nakrájame nadrobno a batat na malé kocky. Spolu ich smažíme na kokosovom oleji približne 10 minút. Po tomto čase pridáme pretlačený, alebo nastrúhaný cesnak a na malinké kúsky nasekaný zázvor. Premiešame, minútku posmažíme a zalejeme krájanými paradajkami a zeleninovým vývarom. Do misky si zatiaľ pripravíme 8 PL arašidového masla, ktoré vymiešame s 1 PL paradajkovej pasty. Potom si zoberieme naberačku a odoberieme z polievky tekutinu, ktorú postupne primiešavame do arašidového masla, pokým nemá redšiu konzistenciu. 3 naberačky by mali stačiť. Ak by sme arašidové maslo pridali do polievky hneď, nemuselo by sa tak pekne rozmiešať. Potom „tekuté arašidové maslo“ primiešame do polievky spolu s kučeravým kelom, ktorého lístky sme oddelili od stopky a nakrájali na rezance. Teraz už len varíme polievku na najnižšom stupni 12 – 15 minút a sem-tam ju premiešame.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hlivová polievka s tymiánovými knedličkamiHlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 

 

 

Brokolicová polievka so syrovým čipsomBrokolicová polievka so syrovým čipsom

Je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou i chlorofylom.

 

Zeleninová polievka s batatmi a cviklouZeleninová polievka s batatmi a cviklou

Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty. 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Africká polievka z arašidového masla

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.