Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Pečené polentové hranolky

Kto by veril, že hranolčeky na obrázku nie sú zo zemiakov a ani nie sú vyprážané? 

Pečené polentové hranolky
8. MAR 2017

Príprava: 10 minút

Tepelná úprava: 50 minút

Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 1 hrnček polenty
  • 3 hrnčeky vody
  • 1 ČL morskej soli
  • cesnakové korenie
  • tymian
  • oregano

Postup:

Polentu si v hrnci rozmiešame s ostatnými surovinami a uvaríme ju do zhustnutia.

Uvarenú polentu vylejeme do veľkej, fóliou vystlatej formy a uložíme ju aspoň na 2 hodiny do chladničky (môže to byť tiež cez noc).

Stuhnutú polentu následne nakrájame na tenké hranolčeky a postriekame (potrieme) ju trochou olivového oleja. Hranolčeky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30 až 35 minút pri 230 stupňoch dochrumkava.

Zdroj: fitrecepty.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pita plnená rybou a šalátomPita plnená rybou a šalátom

Jednoduchá rýchlovka na obed či večeru pre celú rodinu. Tieto pita placky plnené rybou a šalátom si zamilujete.

 

Korenistý batatový chlebíkKorenistý batatový chlebík

V tomto recepte sme použili veľmi chutné a naozaj vysokokvalitné mandľové maslo od Powerlogy. 

 

Mrkvová tofu nátierkaMrkvová tofu nátierka

Jednoduchá a chutná nátierka s tofu, tvarohom, mrkvou a cesnakom. 


Autor článku

LuciaW

Lucia Wagnerova

Zdravému životnému štýlu sa venujem už takmer 10 rokov. Rada experimentujem v kuchyni a pretváram nezdravé jedlá do zdravšej podoby. Svojimi fit receptami poukazujem na to, že jesť zdravo sa dá jednoducho, chutne a hravo.

www.fitrecepty.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečené polentové hranolky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.