Pečené polentové hranolky
Kto by veril, že hranolčeky na obrázku nie sú zo zemiakov a ani nie sú vyprážané?
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: 50 minút
Množstvo: 4 porcie
Ingrediencie (na 4 porcie):
- 1 hrnček polenty
- 3 hrnčeky vody
- 1 ČL morskej soli
- cesnakové korenie
- tymian
- oregano
Postup:
Polentu si v hrnci rozmiešame s ostatnými surovinami a uvaríme ju do zhustnutia.
Uvarenú polentu vylejeme do veľkej, fóliou vystlatej formy a uložíme ju aspoň na 2 hodiny do chladničky (môže to byť tiež cez noc).
Stuhnutú polentu následne nakrájame na tenké hranolčeky a postriekame (potrieme) ju trochou olivového oleja. Hranolčeky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30 až 35 minút pri 230 stupňoch dochrumkava.
Zdroj: fitrecepty.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Jednoduchá rýchlovka na obed či večeru pre celú rodinu. Tieto pita placky plnené rybou a šalátom si zamilujete.
V tomto recepte sme použili veľmi chutné a naozaj vysokokvalitné mandľové maslo od Powerlogy.
Jednoduchá a chutná nátierka s tofu, tvarohom, mrkvou a cesnakom.