Domáce arašidové maslo
Návod na prípravu domáceho arašidového masla.
Na arašidové maslo potrebujeme:
- 200 g lúpaných nepražených a nesolených arašidov
- štipku soli
Postup:
Arašidy zľahka a na stredne silnom ohni, približne 2 až 3 minúty, orestujeme na panvici, kým nepustia arómu. Necháme trošku vychladnúť a premiestnime ich do úzkej a vysokej nádoby. Pridáme štipku soli a mixujeme ponorným mixérom 5 minút. Arašidy krásne pustia olej a maslo bude hladké a vláčne, no stále v ňom budete cítiť drobné chrumkavé kúsky.
Arašidové maslo môžeme dochutiť škoricou, kakaom či medom. Nebojte sa experimentovať.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Mak je vzácnym zdrojom vápnika a dajú sa z neho pripraviť chutné dobroty.
Očakávate návštevu a chcete pripraviť rýchle jednohubky, ktoré budú chutiť naozaj každému?
Bezlepková kaša, ktorá je vhodná na raňajky či desiatu