Cuketový chlieb s vlašskými orechmi
Sezóna cukiet je v plnom prúde. Každé leto vymýšľam a skúšam nové spôsoby, ako ju použiť.
Ingrediencie:
- 1,5 hrnčeka nastrúhaných cukiet (cca 380 g)
- 1,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
- ½ hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- ¼ hrnčeka masla alebo kokosového oleja
- 2 vajcia
- kôra z ½ citróna
- 1ČL karí korenia
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL prášku do pečiva
- 1 ČL soli
Postup:
Cukety nastrúhame, vyžmýkame prebytočnú šťavu a nasekáme orechy na väčšie kúsky. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, karí korenie, soľ a citrónovú kôru.
V mixéri vyšľaháme maslo (alebo kokosový olej), postupne pridáme cukor a ďalej mixujeme. Primiešame vajcia, až kým nezískame kompaktné cesto. Do cesta primiešame nastrúhanú cuketu a orechy. Nakoniec primiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou, karí korením a citrónovou kôrou.
Pečieme v predhriatej rúre (175 stupňov Celzia) cca 45 až 50 minút. Po vytiahnutí z rúry ho ešte necháme cca 15 minút vychladnúť vo forme a potom premiestnime na rošt.
Zdroj: foodbloger.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom
Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.
Kto miluje čokoládu, je to pre neho ten pravý experiment.
Chutné a zdravé, a navyše dodajú energiu.