Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Baklažánový baba ganoush alebo multinátierka

Táto nátierka sa dá použiť ako príloha k zeleninovým plackám, koftám, fašírkam, karbonátkam, falafelu, k pečenému mäsu  a na chlieb.

Baklažánový baba ganoush alebo multinátierka
27. FEB 2016

Suroviny

  • 2  veľké baklažány – prekrojiť, posoliť a pokvapkať citrónovou šťavou, po 15-tich minútach vysušiť utierkou
  • 6 strúčikov cesnaku (roztlačeného)
  • šťava z jedného citrónu
  • 2 PL tahini sezamovej pasty
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 10 nasekaných lístkov  medovky lekárskej 
  • štipka kurkumy
  • 150 g bieleho jogurtu
  • soľ podľa chuti
  • kumín – rímska rasca
  • horčicové semienko
  • Koriander semienko – alebo hotové mahá korenie
  • chilli pikantná verzia

Postup

Baklažány, rozkrojené na polovicu, umyté a osušené od soli, upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia, kým nezhnednú, asi 30 až 40 minút. Vydlabeme vychladnutú dužinu do pripravenej porcelánovej misy, roztlačíme vidličkou  a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme cesnak, nasekané bylinky, medovku, kurkumu, tahini pastu, koreniny – utlačené v mažiari, premiešame a nakoniec pridáme jogurt. Ak sa vám zdá konzistencia príliš nepoddajná, použite tyčový mixér a krátko zmixujte. Udržujte v chlade maximálne tri dni.

zdravedesiate

Zdroj receptu: Silvia Horecká

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

 

Avokádová salsaAvokádová salsa

Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií. 

 

Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka

Osviežujúca a chutná. Viac dodávať netreba. 

 

 

Cviklová nátierka s píniovými orechmiCviklová nátierka s píniovými orechmi

Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá  použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažánový baba ganoush alebo multinátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.