2. SEP 2014

Cviklová nátierka s píniovými orechmi

Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá  použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.

Suroviny:

  • 2 veľké repy
  • tymian
  • soľ
  • uvarené pšeno 100 g
  • píniové orechy (hrsť, alebo slnečnicové semienka)
  • chren domáci  1 malá lyžica
  • paradajkový ocot 1  malá lyžica
  • bio dijonská horčica 1 malá lyžica
  • mleté korenie
  • olivový olej
  • sezamový olej pár kvapiek (alebo orechový)

Postup: 

Červenú repu umyjeme a poukladáme na dno zapekacej nádoby s vrchnákom (najlepšie keramickej alebo zo skla). Podlejeme vodou a posypeme tymianom. Pridáme štipku morskej hrubozrnnej soli a povrch repy pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme približne 50 minút na 200 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Druhá možnosť je pečenie repy v alobale (nie každému alobal vyhovuje) na plechu. V tom prípade sa každá repa zabalí samostatne a ochutí  presne tak isto ako pri zapekaní v zakrytej  nádobe.

Vychladnutú upečenú  repu nasekáme na drobné kúsky, alebo rozmixujeme v mixéri spolu s píniovými orechmi  a pridáme lyžicu domáceho chrenu. Primiešame pšeno, malú lyžicu dijonskej horčice, mleté korenie z mlynčeka a malú lyžičku  paradajkového octu. Dochutíme kvapkami sezamového, alebo orechového  oleja.

Odporúčame prečítať:

Chcete byť zdraví, štíhli a výkonní? Jedzte červenú repu!

Aj za vypadávaním vlasov môže byť nedostatok vitamínu B

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/16/natierky-veganske-bez-laktozy-a-bezlepkove/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklová nátierka s píniovými orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.