Sépie s pikantným špenátom a cícerom
Sépie som si často pripravovala, keď som žila na Sardínii.
Potrebujeme:
- 1 väčšia sépia okolo 800 g alebo 2 menšie (telo krájame na pásiky 1 cm hrubé a tiež chápadlá)
- 300 g mladého špenátu
- 150 g póru
- 250 g uvareného cíceru
- 4 stonky citrónovej trávy
- 1/2 kávovej lyžičky kurkumy
- 3 lyžice olivového oleja
- čierne korenie z mlynčeku
- kúsok chilli papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- šťava z polovice citróna
- 1 dcl bieleho vína alebo vody
- soľ
Postup:
Na olivovom oleji ohrejeme kurkumu, pridáme chilli, pór nakrájaný na pásiky a na malé kúsky nakrájanú sépiu. Restujeme asi 10 minút. Pridáme korenie, citrónovú trávu, varený cícer a podlejeme bielym vínom, alebo vodou. Dusíme cca 20 minút pod pokrievkou. Na záver dochutíme soľou – ja používam himalájsku a minútu pred vypnutím ohňa pridáme špenát a krátko povaríme bez pokrievky. Pokvapkáme citrónom, premiešame, dochutíme soľou a podávame teplé. Pred podávaním vyberieme citrónovú trávu.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na večeru, ste tu správne.
Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou
Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.
Zeler napríklad znižuje vysoký krvný tlak.