Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Sépie s pikantným špenátom a cícerom

Sépie som si často pripravovala, keď som žila na Sardínii.

Sépie s pikantným špenátom a cícerom
12. SEP 2016

Potrebujeme:

  • 1 väčšia sépia okolo 800 g alebo 2 menšie (telo krájame na pásiky 1 cm hrubé a tiež chápadlá)
  • 300 g mladého špenátu
  • 150 g póru
  • 250 g uvareného cíceru
  • 4 stonky citrónovej trávy
  • 1/2 kávovej lyžičky kurkumy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • čierne korenie z mlynčeku
  • kúsok chilli papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • 1 dcl bieleho vína alebo vody
  • soľ

Postup:

Na olivovom oleji  ohrejeme kurkumu, pridáme chilli, pór nakrájaný na pásiky a na  malé kúsky nakrájanú sépiu. Restujeme asi 10 minút. Pridáme korenie, citrónovú trávu, varený cícer a podlejeme bielym vínom, alebo vodou. Dusíme cca 20 minút pod pokrievkou. Na záver dochutíme soľou – ja používam himalájsku a minútu pred vypnutím ohňa pridáme špenát a krátko povaríme bez pokrievky. Pokvapkáme citrónom, premiešame, dochutíme soľou a podávame teplé. Pred podávaním vyberieme citrónovú trávu.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaidoPečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na večeru, ste tu správne.

 

Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkouTrojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou

Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.

 

Lahodné zeler v cestíčkuLahodný zeler v cestíčku

Zeler napríklad znižuje vysoký krvný tlak. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sépie s pikantným špenátom a cícerom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.