Zdravé pagáčiky
Okrem špaldovej múky sa dá použiť aj cícerová. Zvýrazní chuť a koláčiky obohatí o veľa výživných látok.
Čo budeme potrebovať?
- 250 g cícerovej múky
- 250 g polohrubej špaldovej múky
- 200 g bieleho gréckeho jogurtu
- 150 ml olivového oleja
- 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- 1 ČL himalájskej soli
- 1 vajce
Na finálnu úpravu:
- 1 vajce na potretie
- semienka podľa chuti, rasca
- hrubozrnnú soľ
Postup:
Špaldovú múku zmiešajte v mise s cícerovou múkou, soľou a kypriacim práškom. Pridajte grécky jogurt, olivový olej, vajce a vypracujte vláčne cesto. Cesto odložte na 1 hodinu do chladničky. Keď je cesto odležané, pracovnú dosku posypte múkou, cesto rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte na hrúbku cca 1 centimeter a vykrajujte formičkou s priemerom cca 3 centimetre. Pagáčiky ukladajte vedľa seba na plech vystlačný papierom na pečenie.
Nakoniec pagáčiky potrite rozšľahaným vajcom, posypte podľa svojej chuti a fantázie semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou. Keď mátepagáčiky prichystané, vložte ich do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte cca 15 minút. Upečené pagáčiky potrite studenou vodou.
Zdroj receptu: fishaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť.
Koláčiky bez pridaného cukru.
Neviete čo s ňou? Pripravte si z cvikly tortu.