Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zdravé pagáčiky

Okrem špaldovej múky sa dá použiť aj cícerová. Zvýrazní chuť a koláčiky obohatí o veľa výživných látok. 

Zdravé pagáčiky
17. OKT 2015

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g cícerovej múky
  • 250 g polohrubej špaldovej múky
  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 150 ml olivového oleja
  • 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 vajce

Na finálnu úpravu: 

  • 1 vajce na potretie
  • semienka podľa chuti, rasca
  • hrubozrnnú  soľ

Postup: 

Špaldovú múku zmiešajte v mise s cícerovou múkou, soľou a kypriacim práškom. Pridajte grécky jogurt, olivový olej, vajce a vypracujte vláčne cesto. Cesto odložte na 1 hodinu do chladničky. Keď je cesto odležané, pracovnú dosku posypte múkou, cesto rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte na hrúbku cca 1 centimeter a vykrajujte formičkou s priemerom cca 3 centimetre. Pagáčiky ukladajte vedľa seba na plech vystlačný papierom na pečenie.
Nakoniec pagáčiky potrite rozšľahaným vajcom, posypte podľa svojej chuti a fantázie semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou. Keď mátepagáčiky prichystané, vložte ich do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte cca 15 minút. Upečené pagáčiky potrite studenou vodou.

zdravedesiate

Zdroj receptu: fishaker

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

 

Mrkvové koláčikyMrkvové koláčiky

Koláčiky bez pridaného cukru. 

 

Cviklová tortaCviklová torta

Neviete čo s ňou? Pripravte si z cvikly tortu.

 


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravé pagáčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.