30. AUG 2015

Mrkvové koláčiky

Koláčiky bez pridaného cukru. 

Ingrediencie (na cca 33 ks):

  • 150 g nastrúhanej mrkvy (cca 3 mrkvy)
  • 150 g masla 
  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 400 g lekváru 
     

Postup:

Na doske zmiešajte nastrúhanú mrkvu, zmäknuté kocky masla a múku. Vypracujte hladké a kompaktné cesto a nechajte ho aspoň hodinu v chladničke. Cesto si vyberte aspoň 30 minút pred prípravou. Na pomúčenej doske vyvaľkajte tenký plát (3-5 mm hrubý) a pomocou pohára alebo hrnčeka vykrajujte kolieska. Doprostred kolieska dajte malú lyžičku lekváru, preložte a pritlačte vidličkou. Koláčiky pečte na papieri na pečenie vo vopred zohriatej rúre pri teplote 180 °C 18 minút.
Odporúčam ich podávať ešte teplé alebo vychladené z chladničky.

Zdroj receptu: Michaela Bebová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravé recepty: makový celozrný závinMakový celozrný závin

 

 

 

Ovsené cookiesOvsené cookies

 

 

Jednoduché a zdravé sušienkyZdravé sušienky


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.