Zdravé ovocné knedle
Knedle s ovocím? V tejto verzii vám budú chutiť.
2. AUG 2015
Suroviny:
- 300 g uvareného pšena
- 50 g kukuričnej múky (alebo ryžovej)
- 15 g kukuričného škrobu
- štipka soli
- ovocie do knedlí, mak alebo orechy na posýpku
- maslo ghee alebo kokosový olej
Postup:
Uvarené vychladnuté pšeno zmiešajte s kukuričnou múkou a škrobom. Je dôležité do prosa zapracovať tieto dve suroviny. Ak je to veľmi suché, pridajte trochu vody (nie viac). Nechajte cesto chvíľu postáť. Vytvarujte z neho šúľance, alebo vytvorte ovocné knedle. Vodu v hrnci priveďte k varu, osoľte ju, šúľance a knedle do nej vložte. Znížte prívod tepla a varte niekoľko minút, knedle vyplávajú na povrch. Vyberte ich, posypte makom, orechmi, opraženou strúhankou alebo tvarohom. Polejte maslom ghee alebo kokosovým olejom (pri alergii na mliečnu bielkovinu alebo intolerancii na laktózu).
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)