31. JUL 2015

Bábovka trochu inak

Bábovky sú vždy skvelé a v tejto verzii aj zdravé. 

Suroviny:

  • 5 ks vajec
  • 250 g pohánkovej múky
  • 100 g cukru z kokosových kvetov 
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl olivového oleja
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 čajové lyžičky nepraženého kakaa
  • hrsť hrozienok, môžeme pridať aj iné sušené ovocie, ako napr. višne
  • maslový tuk (ghee) na vymastenie formy
  • pohánková múka na vysypanie formy
  • kokos na záverečnú dekoráciu

Postup:

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, potom postupne pridáme mlieko a olej. Všetko šľaháme robotom. Keď sú žĺtka dobre vymiešané, pridáme múku s kypriacim práškom a dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a už len jemne premiešame metličkou, nie robotom, aby cesto zvláčnelo. Bábovkovú formu vymastíme maslovým tukom a vysypeme múkou. Dve tretiny cesta vylejeme do formy, do zvyšného cesta pridáme kakao a dobre premiešame. Potom vylejeme do formy. Nakoniec pridáme ešte hrozienka, alebo iné sušené ovocie. Pečieme pri 180 °C cca 45 minút. Nakoniec ju posypeme postrúhaným kokosom.

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk 

Dvojfarebná bezlepková bábovkaDvojfarebná bezlepková bábovka

 

 

Super ľahká bábovka bez múkySuper ľahká bábovka bez múky

 

 

 

Zdravá domáca bábovka bez výčitiekZdravá domáca bábovka bez výčitiek

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bábovka trochu inak

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.