Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou
Goji je pokladom pre zdravie, vyskúšajte červené bobuľky aj v tomto dezerte.
Potrebujeme
- tortovú formu s priemerom 28 cm
- korpus /krusta/
- 200 g datlí v bio kvalite bez kôstky
- 80 g sliviek sušených bez kôstky v bio kvalite
- 80 g napučanej kustovnice goji v bio kvalite (zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca pol hodinu)
- 100 g mandlí
- 30 g pekanových orechov (môžete použiť aj kešu)
Krémová časť
- 800 g tofu bieleho jemného
- 1 dcl mandľového mlieka
- 6 lyžíc kakaového raw prášku v bio kvalite
- 300 g tmavej kvalitnej čokolády min. 40 %
- 1 lyžica kokosového tuku
- 1 dcl javorového sirupu
- štipka soli
Postup
V kuchynskom robote alebo vo výkonnom mixéri rozmixujeme spolu sušené ovocie, napučanú kustovnicu a orechy s mandľami. Vznikne nám hustá lepivá zmes, ktorú rovnomerne roztlačíme v tortovej forme na výšku cca 1 cm. Opäť v robote vymixujeme tofu, javorový sirup, mlieko z mandlí a kakao. Medzitým si spolu s kokosovým tukom vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a pomaly za stáleho miešania lejeme do zmesi. Vznikne nám hustejší krém, ktorý v chlade ešte viac stuhne. Zmes natrieme na základnú krustu a môžeme ozdobiť zrnkami kustovnice. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Z tohto koláča vznikne 8 veľkých porcií, a keďže je sýty, odporúčam ho nakrájať na 12 častí.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké.
Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana.
Tento recept mám veľmi rada.