Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Goji je pokladom pre zdravie, vyskúšajte červené bobuľky aj v tomto dezerte.

Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou
6. MÁJ 2016

Potrebujeme

  • tortovú formu  s priemerom 28 cm
  • korpus  /krusta/   
  • 200 g datlí v bio kvalite bez kôstky
  • 80 g sliviek sušených bez kôstky v bio kvalite
  • 80 g napučanej kustovnice goji  v bio kvalite (zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca pol hodinu)
  • 100 g mandlí
  • 30 g pekanových orechov (môžete použiť aj kešu)

Krémová časť

  • 800 g tofu bieleho jemného
  • 1 dcl mandľového mlieka
  • 6 lyžíc kakaového raw prášku v bio kvalite
  • 300 g tmavej kvalitnej čokolády min. 40 %
  • 1 lyžica kokosového tuku
  • 1 dcl javorového sirupu
  • štipka soli

Postup

V kuchynskom robote alebo vo výkonnom mixéri rozmixujeme spolu sušené ovocie, napučanú kustovnicu a orechy s mandľami. Vznikne nám hustá lepivá zmes, ktorú rovnomerne roztlačíme v tortovej forme na výšku cca 1 cm. Opäť v robote vymixujeme tofu, javorový sirup, mlieko z mandlí a kakao. Medzitým si spolu s kokosovým tukom vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu  a pomaly za stáleho miešania  lejeme do zmesi. Vznikne nám hustejší krém, ktorý v chlade ešte viac stuhne. Zmes natrieme na základnú krustu a môžeme ozdobiť zrnkami kustovnice. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín. Z tohto koláča vznikne 8 veľkých porcií, a keďže je sýty, odporúčam ho nakrájať na 12 častí. 

zdravedesiate

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Malinovo–ríbezľové lievanceMalinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké.

 

 

Chocolate mouse (čokoládová pena)Čokoládová pena

Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana. 

 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

Tento recept mám veľmi rada. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.