Čo budeme potrebovať?
Cesto:
- 150 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 vajce
- 1 lyžicu medu
- ½ hrnčeka vody
Krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 a ½ lyžice medu
- 130 g kokosu
- 1 vajce
- trocha ovsených vločiek a kvalitného kakaa
- 100 g malín, ríbezlí alebo iného ovocia
Postup:
Zmiešajte múku s rozšlahaným vajíčkom a medom. Ak je potrebné aj s vodou, aby cesto poriadne držalo pokope. Cesto rozvaľkajte a premiestnite na plech. Rúru si zohrejte na 170 stupňov. Zmiešajte tvaroh s jogurtom, vajíčko s medom, a to následne pridajte do tvarohu. Prisypte kokos, ale miešajte pomaly a jemne. Polovicu krému natrite na cesto a posypte ovsenými vločkami spolu s kakaom. Na to naneste zvyšok krému, aby ste ovsené vločky nenarušili a posypte ovocím. Dajte piecť na 20-25 minút a po vybratí nechajte vychladnúť, aby krém poriadne stuhol. Nakoniec posypte výdatnou dávkou čerstvého ovocia.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Čučoriedkový koláč s mrveničkou
Obrátený tvarohovo-čerešňový koláč
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)