5. AUG 2015

Mrkvovo-mandľový koláč

Koláčik, ktorý si zamilujete.

Suroviny na jeden veľký plech (42×34 cm):

  • 650 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 180 g trstinového cukru
  • 450 g najemno pomletých mandlí (resp. mandľovej múky)
  • nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  • šťava z jedného pomaranča
  • 10 vajec
  • 1 prášok do pečiva (bez lepku)
  • trochu rumu
  • štipka soli

Postup:

Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Mandle zomeľte na kávovom mlynčeku (ak nepoužijete mandľovú múku). Žĺtky s cukrom šľahajte do peny, pridajte šťavu z pomaranča a aj strúhanú kôru. Pridajte aj rum a zmes premiešajte spolu s mandľami, do ktorých ste pridali prášok do pečiva. Na záver vmiešajte postupne strúhanú mrkvu a vyšľahaný bielkový sneh. Pripravenú hmotu rozotrite na plechu s  papierom na pečenie a pečte pri 170 °C cca 35-40 minút.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bábovka trochu inakBábovka trochu inak

 

 

Obrátený tvarohovo-čerešňový koláčikObrátený tvarohovo-čerešňový koláč

 

 

Ríbezlovo tvarohový koláč s rebarborouRíbezlovo-tvarohový koláč s rebarborou


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvovo-mandľový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.