7. AUG 2015

Čučoriedkový koláč s mrveničkou

Koláč z celozrnnej špaldovej múky s čučoriedkami.

Potrebujeme:

  • 25 g droždia
  • 2 dcl vlažného mlieka
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 1 žÍtok
  • 70 g rozpusteného poctivého živočíšneho masla 82 %
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 lyžica kokosového tuku na vymastenie plechu alebo formy
  • 700 g čučoriedok

Posýpka (mrvenička):

  • 60 g kokosového cukru, alebo trstinového
  • 60 g poctivého živočíšneho masla 82 %
  • 40 g celozrnnej špaldovej múky hrubej
  • 40 g celozrnnej špaldovej  krupice

Postup: 

V miske si pripravíme kvások z vlažného mlieka, lyžice cukru, múky a rozdrobeného droždia. Kvások  pripravíme na teplom mieste cca za 20 minút. Pridáme zvyšný cukor, múky,  žÍtok , maslo a vymiešame na husté vláčne cesto. Necháme vykysnúť približne 40-50 minút pod ľanovou utierkou.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku do 1 cm. Položíme na vymastený plech, pridáme umyté, odkvapkané čučoriedky a rovnomerne ich rozmiestnime po povrchu cesta. Mrveničku si vyrobíme zmiešaním všetkých ingrediencií v miske tak, že suchými rukami miesime a drobíme suroviny medzi prstami. Posypeme ovocie a dáme piecť na 35-40 minút do teplovzdušnej rúry na 180 stupňov Celzia.

Zdroj receptu: horecka.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvovo-mandľový koláčMrkvovo-mandľový koláč

 

 

Obrátený tvarohovo-čerešňový koláčikObrátený tvarohovo-čerešňový koláč

 

 

Ríbezlovo tvarohový koláč s rebarborouRíbezľovo-tvarohový koláč s rebarborou


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čučoriedkový koláč s mrveničkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.