Tekvicový chia puding
Pri jeho jedení budete mať chuť zabaliť sa do deky a vychutnávať si ho so šálkou teplého čaju.
2 porcie, 40 minút
Suroviny:
- 2 PL chia semienok
- 1/2 šálky rastlinného mlieka
- 1/2 šálky tekvicového pyré (z hokaido tekvice)
- 2 ČL javorového sirupu
- 1/2 ČL vanilky
- 1/2 ČL kurkumy
- 1/2 ČL škorice
Postup:
Semienka namočíme na 5 minút do rastlinného mlieka a sem-tam premiešavame vidličkou. Tekvicové pyré s vanilkou, javorovým sirupom, kurkumou a škoricou vložíme do nádoby ručného mixéra. Pridáme chia semienka v mlieku a všetko spolu zmixujeme do jemnej krémovej hmoty. Rozdelíme do pohárov a podávame ako dezert, alebo ako desiatu či olovrant.
Tekvicové pyré
Hokaido si prekrojíme na polovičku a vydlabeme semiačka. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejme cca 2,5 cm vody. Pečieme na 180 stupňov Celzia asi polhodinu. Po upečení vyberieme dužinu a skladujeme v sklenej nádobe. Skvele sa hodí samostatne na pyré, napríklad k lososovi alebo do dezertov, obilnín či pudingov.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly aj interaktívny recept na zdravú sladkosť. Čiže nezabudnite do prípravy zapojiť deti.
Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.
Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí v bezlepkovej a v bezmliečnej verzii, bez laktózy a kazeínu.