Svieža ovocná bublanina
Táto bublanina je sladká vďaka medu a príjemne kyslá vďaka černiciam a čučoriedkam.
Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 30 x 25 cm?
- 80 g kvalitného masla
- 5 PL medu
- 2 vajíčka
- 200 g špaldovej múky
- 50 g pomletých mandlí
- ½ prášku do pečiva bez fosfátov
- 200 ml mlieka
- cca 2 hrnčeky obľúbeného ovocia
Postup
K zmäknutému maslu pridáme med a vymiešame. Potom pridáme žĺtky a mlieko. Vyšľaháme bielka a opatrne vmiešame aj tie. Dosypeme múku, pomleté mandle a vytvoríme cesto, ktoré rozotrieme na plech. Ovocie poobaľujeme v troške rozomletých orechov alebo v múke (takto nespadne na dno bublaniny). Následne ho posypeme na cesto. Pečieme cca 15 minút pri 180 stupňoch Celzia.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.
Makovo-hruškové ovsené lievance
Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená.
Tento recept mám veľmi rada.